Kolikokrat ste prenovili spletno stran? Ste vedeli, da 42% obiskovalcev izdelke sodi po dizajnu spletne strani? Ste vedeli, da se 52% obiskovalcev ne vrne na spletno stran, če jim dizajn ni všeč? Ste vedeli, da bo 53 % ljudi raje opravilo nakup, kjer je možno dopisovanje s ponudnikom?

 1.       NOV DIZAJN

V Sloveniji se spletna stran po navadi prenovi v obdobju od dveh let in pol do štirih let, medtem ko v tujimi spletne strani prenavljajo na letni ravni. Razlog zato je neprestano menjavanje trendov, razvoj tehnologije, kupne navade, življenjski slog idr., kar vpliva na vedenje obiskovalcev, njihove želje in pričakovanje ter na koncu tudi na nakup.

 2.       POSODOBLJENA PONUDBA

Sčasoma ponudniki širijo svojo ponudbo izdelkov oziroma storitev. Problem nastane ko ponudbe ne posodobijo na spletni strani. Takrat spletna stran zastara, uporabniki doživijo neprijetno izkušnjo in se zaradi nezadovoljstva ne vračajo k vam.

 3.       ZAOSTAJANJE ZA KONKURENCO

Od časa do časa je dobro preveriti spletne strani konkurence. V kolikor boste opazili, da je v primerjavi z vašo spletno stranjo dizajn njihove spletne strani bolj prijazen do vaših oči, navigacija in uporaba preprostejši, spletna stran bolje organizirana in funkcionalna, potem se ne čudite, da zgubljate stranke.

 4.       POSODABLJANJE VSEBINE

Ste v preteklosti pisali blog ali novice, dandanes tega ne počnete več? Datumi objav so še vedno vidni in če predstavljajo obdobje pred tremi, petimi ali več leti, potem noben uporabnik vašega dela ne bo jemal resno, saj bo delovalo, da niste več aktivni. Začnite ponovno pisati novice ali blog, v nasprotnem primeru raje odstranite datume ali objave.

 5.       SOCIALNA OMREŽJA

Pomembno je, da spletno stran vključite tudi na socialnih omrežjih, kjer ste prisotni. Tam lahko dosežete veliko prepoznavnost in jo približate ciljni publiki, ki mogoče še ne pozna vaše spletne strani. Objave s spletne strani objavljajte na socialnih omrežjih, na spletno stran dodajte gumbe za delitev na socialnih omrežjih. Prav tako lahko dodate pogovorno okence (npr. Facebook Messenger), saj živimo v času tehnologije in spletnega stika (kar 56 % uporabnikov raje naveže stik preko spleta kot preko telefona).

 6.       PRILAGOJENOST MOBILNIM NAPRAVAM

Ta moderna doba tehnologije nas sili tudi v to, da moremo spletne strani prilagoditi mobilnim napravam, saj se vedno več uporabnikov poslužuje uporabe mobilnih telefonov namesto računalnikov – ne samo pri iskanju določene informacije, tudi pri uporabi socialnih omrežij, e-nabiralnika itd.

 7.       OPTIMIZACIJA SPLETNE STRANI

Spletna stran more biti videna v iskalnikih. Če želite to doseči, morate optimizirati spletno stran, kar zajema ključne besede, vsebino, tehnični vidik, zgradbo oziroma strukturo spletne strani in mesečno optimizacijo. Več o izbiri ključnih besed si lahko preberete v članku 5 nasvetov za optimizacijo spletne strani oziroma izbiro pravih ključnih besed. [povezava do http://www.alcyone.si/si/blog/optimizacije-spletne-strani/]

 

Ste eden tistih, ki želi posodobiti spletno stran? Ali morda eden tistih, ki jo želi ustvariti? Ne veste na koga se obrniti? Nič hudega. Mi smo tukaj zato, da ustvarimo spletno stran, od katere se vaši uporabniki ne bodo mogli ločiti! Na podlagi naših izkušenj nam lahko zaupate, da bomo izbrali pravo predlogo, spletno stran prilagodili vsem napravam, uporabnikom omogočili funkcionalno in preprosto uporabo itd. Z veseljem bomo prisluhnili vašim željam in vas usmerili na pravo pot do uspešne spletne strani.

 

 

URESNIČITE SVOJE IDEJE.

USTVARITE USPEŠNO SPLETNO STRAN.

SKUPAJ Z NAMI PRODRITE NA LOKALNI ALI GLOBALNI TRG.

PIŠITE NAM … ZDAJ!

 

Kontakt                                                  Reference

 

Se vam poraja še kakšno vprašanje o spletni strani? Pišite nam na [povezava do e-maila] in z veseljem vam bomo odgovorili!

 

So se vam informacije zdele koristne in poznate še koga, ki bi mu koristile? Delite jih z njim!

 

Hvala za vašo pozornost,

 

ekipa Alcyone